Mica Romanie din Belgia

Ziua Nationala a ROMANIEI

Anul acesta, ziua națională, cel mai important eveniment al românilor din Belgia ne va uni pe 3 decembrie, pentru a ne sărbători tradițiile și identitatea în cadrul spectacolului „Mica Românie din Belgia” ediția a doua.
RomÉtoile, invită și pe această cale toate asociațile non profit, cu sediul în Belgia, să se implice artistic în desfășurarea festivității. Așteptăm ca acestea să-și dea “mână cu mână “ și să răspundă pozitiv la această invitație, urmând să se prezinte pe scenă împreună cu artiștii propuși de ele.

Spectacolul se va ține în Place Communale Molenbeek prin sprijimul doamnei primar Catherine MOUREAUX, al domnului consilier Azdad Abdelrachid și al compatriotului nostru domnul George Dragomir.

Deschiderea va fi oficiată de E.S. doamna Andreea Păstârnac, Ambsador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Belgiei, urmată de intervențiile d-nei primar Catherine MOUREAUX și ale altor invitați de seamă.

Vă așteptăm, să dăm mână cu mână, ca să întindem hora celor cu inimă română!

Ziua IEI

Anul acesta, 𝐑𝐨𝐦𝐄́𝐭𝐨𝐢𝐥𝐞 susținătoare a folclorului și a datinelor românești, vă invită Duminică, 26 Iunie, la un spectacol cultural-artistic, pentru a celebra 𝒁𝑰𝑼𝑨 𝑰𝑬𝑰 în compania a două minunate gazde: Frinculet Loredana – deținătoare a unei impresionante colecții originale de cămăși și costume populare, și Ionuț Petreacă – interpret de muzică populară din zona Dobrogei.

În cadrul evenimentului, vor urca pe scenă, pentru a prezenta modelul și specificul zonei respective, purtători de ii sau de costume tradiționale autentice din: MOLDOVA, DOBROGEA, MARAMUREȘ, OAȘ, BUCOVINA, MUNTENIA, OLTENIA, BANAT, CRIȘANA, ARDEAL, BISTRIȚA.

Iar ca spectacolul să fie complet, se caută și artiști din zonele menționate, pentru a li se alătura purtătorilor de costume și pentru a prezenta un cântec sau un dans din regiunea de unde provin.

MATINEUL MICILOR STELUTE ROMANESTI va deschide spectacolul din acest an. Daca ai sau cunosti o “steluta” pe care sa o putem promova , nu ezita sa ne scrii la adresa rometoileasbl@gmail.ro

Nu vor lipsi dsigur gustoasele bucate romanesti pregatite de bucatari iscusiti.

Sarbatoarea mustului

Cu o deosebită plăcere, ne invităm compatrioții
SÂMBĂTĂ, 8 octombrie, de la orele 10:00 la 21:00, în Place Simonis, la o petrecere autentic românească, organizată pentru a doua oară la Bruxelles:
Ediția a II a SĂRBĂTORII MUSTULUI!

În cadrul evenimentului, vor cânta și vă vor încânta cu acorduri de muzică populară cunoscuti interpreti romani locali dar și din Romania.Nu va lipsi nici dansul popular, un simbol al străvechilor noastre tradiții, la care toti participantii sunt invitati.

Partener media: Timpul Bruxelles.
Prezintă: Alina Chirila și Radu Sumanaru

Vă așteptăm cu drag, să petrecem împreună o sâmbătă de neuitat!

Scroll to Top