Colaborari

Asociația RomÉtoile își lărgește spectrul colaborărilor în Belgia pentru a promova activ, în perioada următoare, obiceiurile și tradițiile românești.

Asociația ADR Vlaanderen

Marcăm astăzi, 19 ianuarie 2022, începutul unei noi etape în activitatea RomÉtoile prin colaborarea strânsă cu Asociația ADR Vlaanderen.
Am avut o întâlnire extrem de fructuoasă la sediul nostru din Bruxelles cu domnul Frank Schaffels, reprezentantul ADR Vlanderen.

În urma discuțiilor, vă anunțăm cu bucurie că activitatea RomÉtoile va fi prezentată în următorul număr al revistei “BUNĂ” editate de ADR Vlaanderen.
“Este foarte plăcut să văd că eforturile noastre și activitățile întreprinse de RomÉtoile, în ultima jumătate de an, sunt apreciate de o asociație de renume cum este ADR Vlaanderen”, declară președintele Asociației RomÉtoile, Radu Sumănaru.

ADR Vlaanderen are o activitate de peste 20 de ani și se implică activ în promovarea de proiecte care leagă Flandra de România. Comunitatea românească din Belgia este în centrul preocupărilor asociației flamande și am fost extrem de plăcut surprinși să descoperim că evenimentele organizate de RomÉtoile au atras atenția colegilor flamanzi. 

Este vorba de evenimentele noastre fanion din 2021:
« Sarbatoarea Mustului » https://www.youtube.com/watch?v=u8WSNDwFgjo si ” Mica Romanie din Belgia ” – eveniment dedicat zilei nationale a Romaniei https://www.youtube.com/watch?v=eSu8XACGaig.

Ne bucurăm că domnul Frank Schaffels a acceptat invitația de a participa la “Sărbătoarea Mărțișorului”, eveniment pe care îl vom organiza pe 5 martie 2022.

Domnul Schaffels mi-a mărturisit că ADR Vlaanderen este interesată în a descoperi în Belgia muzicanți virtuoși ai țambalului și că se intenționează organizarea unei expoziții de costume populare românești la un muzeu din Belgia.

Pe viitor ne propunem să consolidăm pe toate planurile parteneriatul pe care îl începem astăzi cu Asociația ADR Vlaanderen.
“Am convingerea că în urma colaborării dintre RomÉtoile și ADR Vlaanderen vom reuși să ne adresăm pe viitor și comunităților flamandă și valonă, în sânul cărora, noi, românii, ne-am găsit gazde primitoare și ne-am întemeiat familii”, a conchis președintele RomÉtoile, Radu Sumănaru.

Toys Discovery Museum

RomÉtoile ASBL în colaborare cu Toys Discovery Museum condus de dl. director Richard Blin și cu PIXEL Museum condus de dl. director Jerome Hutton lansează o nouă provocare comunității românești din Belgia și intregii comunității Bruxeleze.
ROMANIAN STREET FOOD FESTIVAL 2023
🧿Cel mai amplu festival dedicat promovării produselor și gastronomiei romănești și nu numai, pe piața belgiană.
🧿Astfel, în weekendul 9 & 10 Septembrie, în complexul Tour & Taxis , vă așteptăm să degustăm împreuna bucate tradiționale românești.
Prin cele două muzee menționate mai sus, dorim să promovăm tradițiile și obiceiurile românești, folclorul românesc și cel moldovenesc gastronomia românească și pe cea Moldovenească în cadrul comunității belgiene, pentru a ajuta la integrarea în multiculturalismul existent în Bruxelles la Tour & Taxis.
De asemenea, dorim să facem cele două muzee mai bine cunoscute comunității românești din Belgia, dar și din țara noastră și celor din Republica Moldova, prin implicarea în organizarea acestui eveniment.
🧿L🎹🎵🎺🎤Toți artiștii români și moldoveni care doresc să urce pe scenă sunt invitați să ne trimită un email la adresa contact@rometoile.org cu titlul ARTIST RSFF pentru a-și exprima intenția de participare.
🧿« MATINEUL MICILOR STELUȚE I»
va da startul evenimentului nostru.
Atât sâmbătă, 9 septembriei, cât și duminică, 10 septembrie, între orele 11:00 și 13:00, vom fi martorii unor mini spactacole, puse în scenă de mini artiști.
🎎🎭Astfel, cei care stiu că au în familie un talent în devenire ( cântec , dans , poezie, sport), cu vârsta cuprinsă între 4 și 16 ani, sunt invitați să ne scrie pe adresa contact@rometoile.org, și să ne povestească/explice ce talent doresc să prezinte pe scenă, astfel încât să ii putem ajuta și să ii facem cunoscuți.
🧿Ai un 🍽restaurant și dorești să-ți faci cunoscute bucatele în comunitatea română din Belgia⁉️
-Ai un 🧀🍖🌶magazin alimentar și dorești să le arăți tuturor produsele pe care le comercializezi⁉️
-Ai un atelier de productie ( 🥩🍗carmangerie , 🍪🍩brutarie ,🥧🥮 patiserie , 🎂🍰cofetarie) pe care doresti să îl promovezi⁉️
-Ai un 🍹🍺bar și vrei să il faci supercunoscut cu un stand de tip “ONLY DRINKS ” ⁉️
‼Acum ai ocazia‼
🧿Ai un alt tip de afacere pe care dorești să o promovezi și nu găsești cea mai bună metodă⁉️
ACUM poti să SPONSORIZEZI acest eveniment și noi te vom face cunoscut.
Vă așteptăm pentru detalii la aceeași adresă de email contact@rometoile.org
‼Data limită pentru toate categoriile de înscrieri este 18 August‼
‼Primul venit – primul servit‼
📡Partener media:
Timpul Bruxelles
Romanian Street Food Festival este încă unul din evenimentele care face parte din proiectul « TRADIȚII ȘI SI OBICEIURI ROMÂNESTI 2023 « elaborat de ROMETOILE ASBL și susținut de DEPARTAMENTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI .

Scroll to Top