O nouă secțiune la noi pe site!

 

Nu cred că ai observat sau probail ai observat, dar acum la noi pe site a apărut un nou meniu “Nuntii și Evenimente”. Este timpul să transformi nunta ta într-un eveniment de vis, și ce loc mai potrivit decât aici pentru a face acest lucru? Te-am făcut curios? Nici o problema! Doar da clic pe meniul “Nunti și Evenimente” de mai sus și afla mai multe.

Știri

FII MAI BUN PENTRU UN VIITOR MAI BUN

Publicat pe: 20.04.2024

Fie că ești un simplu utilizator de PC care vrea să facă un upgrade la ceva mai nou sau o firmă care își reînnoiește echipamentul IT, înainte să le depozitezi într-un loc de care să uiți, sau să le arunci, gândește-te că poți ajuta un copil să beneficieze de aceste lucruri care nu îți mai sunt de folos.

SĂRBĂTOAREA MĂRȚIȘORULUI 2024

Publicat pe: 01.02.2024

RomÉtoile îi întâmpină cu urări de bine pe toți conaționalii din Belgia, iubitori de tradiții și obiceiuri românești, și le expune primele noutăți despre evenimentul care va deschide seria activităților cultural-artistice în 2024: SĂRBĂTOAREA MĂRȚIȘORULUI

Stiri si Noutati din 2023

COMUNICAT DE PRESA

Publicat pe: 22.12.2023

Proiectul RomÉtoile Traditii si obiceiuri romanesti – 2023 

Daniela Raru

Publicat pe: 11.06.2023

Un nou bun venit din suflet Danielei Raru, primul membru RomÉtoile originar din Republica Moldova!

A mai aparut un sponsor permanent.

Publicat pe: 22.10.2023

Activitatile desfasurate de asociatia noastra atrag din ce in ce mai mult atenția atat a publicului, a autorităților locale dar si a antreprenorilor români din Belgia.

Festivalul Sarbatoarea Mustului 2023

Publicat pe: 16.10.2023

Suvenir de la festivalul Sarbatoarea Mustului de la Bruxelles din 8 octombrie 2023 , cu Daniela Raru , Lulian Ambrosie… mai mult

FESTIVALUL PORTULUI TRADIȚIONAL DIN ROMÂNIA

Publicat pe: 29.09.2023

MEMBRU SIMPATIZANT

Publicat pe: 17.08.2023

Secțiunea MEMBRU SIMPATIZANT al asociației RomÉtoile se îmbogățește astazi cu încă un membru de origine belgiană. Și nu e unul oarecare ci un iubitor și un cunoscător al României, cu peste 150 de vizite făcute în țara noastră. 

Nou membru ARTIST

Publicat pe: 12.08.2023

Secțiunea MEMBRU ARTIST al asociației noastre , primește un nou coleg. Acesta este originar din Botoșani.

Primii "MEMBRI SIMPATIZANȚI" de origine română

Publicat pe: 11.08.2023

Primii “MEMBRI SIMPATIZANȚI” de origine română care se alătură asociatiei RomÉtoile – tradiții și obiceiuri românești sunt de fapt două iubitoare a evenimentelor pe care noi le desfasurăm, iar pentru ele, noi suntem cei care : “le alinăm dorul de casa”.

Colaborare cu Toys Discovery Museum

Publicat pe: 09.08.2023

RomÉtoile ASBL în colaborare cu Toys Discovery Museum condus de dl. director Richard Blin și cu PIXEL Museum condus de dl. director Jerome Hutton lansează o nouă provocare comunității românești din Belgia și intregii comunității Bruxeleze.

Ziua IEI

Publicat pe: 27.06.2023

Până la apariția variantei video, care să ne readucă aminte de momentele speciale pe care ROMETOILE le-a adus pe scenă la ZIUA IEI, vă propunem câteva instantanee frumoase din Place Colignon de pe data de 18.06.2023.

RomÉtoile, invitată la Festivalul “Fête de la Musique 2023”, Koekelberg!

Publicat pe: 02.06.2023

Pe lângă evenimentele artistice de anvergură organizate periodic de RomÉtoile – evenimente care ne promovează tradițiile, gastronomia și arta populară, asociația noastră continuă să prezinte bruxellezilor valorile comunității românești din Belgia, încercând, astfel, să o integreze în mediul multicultural existent.

Publicat pe: 02.06.2023

Pentru cei care nu au reusit sa ajunga la FESTIVALUL PORTULUI TRADITIONAL din ROMANIA cat si pentru cei care au participat si doresc sa retraiasca clipele frumoase petrecute acolo, va prezentam un videoclip pus la punct de videoeditorul Remus Florin:
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ccY9sOEWurI

FESTIVALUL PORTULUI TRADITIONAL ROMANESC

Publicat pe: 25.05.2023

Pana la apariția unui scurt filmuleț pe care videograful nostru, Remus Florin,  îl pregătește va propunem câteva amintiri frumoase de la FESTIVALUL PORTULUI TRADITIONAL ROMANESC.

Calendarul Evenimentelor Cultural-Artistice

Publicat pe: 06.05.2023

În atenția tuturor iubitorilor de datini și folclor românesc din diaspora!

Miercuri, 3 Februarie, Adunarea Generală a Membrilor RomÉtoile a stabilit și aprobat Calendarul Evenimentelor Cultural-Artistice pentru Anul 2023.
Astfel, pe lângă SĂRBĂTOAREA MĂRȚIȘORULUI, desfășurată deja pe 11 Martie a.c., asociația noastră va organiza, în spații deschise sau acoperite, următoarele spectacole tematice.

Cultuur Platform

Publicat pe: 22.04.2023

În urma unei selecții valorice și a două dialoguri avute cu reprezentanții Comisiei de evaluare Cultuur Platform, joi, 20 aprilie 2023, candidatura președintelui RomÉtoile asbl, în vederea ocupării postului de membru al Consiliului pentru Cultură 1000 Bruxelles, a fost aprobată pentru o perioadă de 3 ani.

Sarbatoarea Martisorului

Publicat pe: 14.03.2023

Sâmbătă 11 martie, Dumnezeu “a ținut cu românii”
Ziua de Sâmbătă 11 Martie a fost o oază de vreme bună printre alte zile cu un aspect meteorologic dezastruos.

Comunicat de Presă

Publicat pe: 09.03.2023

Proiectul RomÉtoile Traditii si obiceiuri romanesti – 2023

Laura Lavric, din nou, la Bruxelles!

Publicat pe: 02.03.2023

În urma meritatului succes din cadrul primei ediții „Romanian Street Food Festival”, Laura și Victor Lavric se întorc la Bruxelles, pentru a urca pe scena celui mai mare eveniment cu tematică etnografică, dedicat tradiționalului nostru port popular.
Un eveniment RomÉtoile, organizat cu sprijinul Primăriei Berchem-Sainte-Agathe, care va avea loc în Place Roi Baudouin, pe 13 și pe 14 Mai, 2023.

Evenimente Precedente

11 Martie 2023

Sarbatoarea Martisorului

Mărțișorul, simbolul primăverii, marchează, în tradiția românească, momentul în care natura adormită revine la viață. În fiecare an, Mărțișorul ne oferă motiv de sărbătoare. Noi, românii, îl dăruim, în general, fetelor și femeilor pentru a celebra triumful vieții, al reînnoirii, al renașterii naturii.

Sâmbătă 11 martie, de la ora 10.00 și până seara la ora 22.00, în Marche aux Poisson – Piața Saint Catherine

26 Iunie 2022

Ziua IEI

Anul acesta, 𝐑𝐨𝐦𝐄́𝐭𝐨𝐢𝐥𝐞 susținătoare a folclorului și a datinelor românești, vă invită Duminică, 26 Iunie, la un spectacol cultural-artistic, pentru a celebra 𝒁𝑰𝑼𝑨 𝑰𝑬𝑰 în compania a două minunate gazde: Frinculet Loredana – deținătoare a unei impresionante colecții originale de cămăși și costume populare, și Ionuț Petreacă – interpret de muzică populară din zona Dobrogei.

08 Octombrie 2022

Sarbatoarea mustului

Cu o deosebită plăcere, ne invităm compatrioții
SÂMBĂTĂ, 8 octombrie, de la orele 10:00 la 21:00, în Place Simonis, la o petrecere autentic românească, organizată pentru a doua oară la Bruxelles:

Ediția a II a SĂRBĂTORII MUSTULUI!

03 Decembrie 2022

Ziua Nationala a Romaniei

Anul acesta, ziua națională, cel mai important eveniment al românilor din Belgia ne va uni pe 3 decembrie, pentru a ne sărbători tradițiile și identitatea în cadrul spectacolului „Mica Românie din Belgia” ediția a doua.

Scroll to Top